sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

Praha

Upea kaupunki. Huhhuh. Pakko mennä uusiksi, tarkoitus olisikin toukokuussa päästä uudestaan turisteilemaan. :) Näin tuolla mun Prahan reissulla ystävää Suomestakin, oli kiertämässä Eurooppaa kavereitten bändin kanssa.  
Keskiviikkona päästessäni Prahaan, äkkiä metrolle ja Kobylisyyn, missä yövyin. Kobylisyssä oli Prahan Salesian center, mistä jo aiemmin kerroin. Ystävällisesti täältä Brnosta mut autettiin sinne. Iso kiitos siitä edelleen! Ihmisten ystävällisyys on käsittämätöntä. Kuitenkin löysin perille tosi helposti ja centerikin oli metrosta tien toisella puolen. Tavarat heitin sinne ja keskustaan moikkaamaan kaveria ja katsomaan keikkaa.  Oli muuten hyvä keikka, kiitos siitä kuuluu Blind Architectille!

Hehheh, kännykkäkuva kännykän kautta.


Torstaina nukuin pitkään ja lähdin käppäilemaan keskustaan. Oli jo kova nälkäkin. Nälän kourissa ensimmäiseen McDonaldsiin, VIRHE! Kävelin katua 200 metriä eteenpäin ja oli tsekkiläistä ravintolaa joka lähtöön. Kuitenkin, Prahassakin oli pääsisäistori, tai noh toreja. Niitä oli joka aukiolla isompaa ja pienempää. Myytiin erilaista turistikrääsää, lihaa, olutta ja viinejä, koristeltuja pääsiäismunia ja niin edelleen. 

Siinä kävellessäni, eksyinkin sattumalta astronomisen kellon luo! Mikä turistirysä ah, ihanaa!


Olinkin niin väsynyt, että etin kävelemisen ja eksyilyn jälkeen kahvilan ja istuin siellä parisen tuntia. Syöden jäätelöä ja juoden teetä.


mäki haluun tommosen teepannukupposen!

Perjantaina päätinkin herätä aikasin ja lähteä turisteilemaan! Kävin katsomassa Kaarlen sillan, ja Pyhän Vituksen katedraalin, ja ostin lipun millä pääsin kiertämään hiukan aluetta. Söin aivan ylihyvässä vegeravintolassa. Olin menossa juutalaisten hautausmaalle, mutta se oli kiinni ja lauantaina kans, noh en enskerralla sitten. Kävin uudestaan astronomisella kellolla, tällä kertaa tasatunnin aikaan, joten näin miten luuranko kilisyttää kelloa apostolien pyöriessä ikkunalla. 



Kuten kuvista näkyy, ei ollut maailman paras sää turismin harrastamiseen. Vettä satoi melkeen koko päivän. Kävin herkuttelemassa siellä LoVeg-nimisessä vegeravintolassa, niin oli sade loppunut sillä välin. Sen myös huomas, Kaarlen sillalla aivan järjettömästi ihmisiä.

Kävin Hard rock cafessa turisteilemassa. 

Ilta pimeni ja eksyin. Joku ääliö oli päättänyt laittaa yhden metronlinjan kokonaan kiinni (Prahassa kun niitä linjoja on 3). Onneksi joku ystävällinen ihminen auttoi mut toisella metroasemalle niin löysin perille Kobylisyyn. :)

Lauantaina kävin vielä kiertämässä keskustassa, kävin Kaarlen sillalta ostamassa pienoistalon, samanlaisen voi löytää samalta aukiolta missä astronominen kello on. Praha oli yllättävän halpa kaupunki, vaikka valtavan turismin takia siellä luulis olevan paljonki kalliimpaa.
Prahassa voi nähdä ihan mitä vaan ja kokea varmaankin mitä vaan. Se on niiiiiiin iso kaupunki, ettei parissa päivässä näe oikeastaan mitään. Vaikkakin mä nyt näin jo tärkeitä turistikohteita! :D Ja onhan tässä jo toinen reissu tulossa, matkakumppani mukaan tuleekin toivottavasti Suomesta!



Ja lopuksi vähän katusoittajia Prahasta.

4 kommenttia:

Susa P kirjoitti...

Oijoi Krista mitä ihania maku-, kulttuuri- ja taide-elämyksiä olet saanut kokea ja maistella! Ihania kuvia, tässä saa ihan itsekin työtuolimatkailla kun katsoo sun reissukuvia. Ja näköjään olet ehtinyt pohtia vähän syntyjä syviäkin :) Oikein ihanaa Vappua sulle sinne!

krista kirjoitti...

Voi kiitos :-) Samoin sinne!

Anonyymi kirjoitti...

tulee kauhaa hinku tuonne nyt ja heti :)

Anonyymi kirjoitti...

Oi tuli kauhia hinku tuonne nyt ja heti :) !